Bir insana yapılacak en büyük kötülük, ona umut verip sonra hiçbir şey olmamış gibi gitmektir. Friends

2016 YILI OLAĞAN GENEL KURULU

GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI

27 Mart 2016 Pazar günü saat 10:00 da Uygur Köyü Düğün Salonunda Uygur Kasabası Kültürel Güzellikleri Koruma ve Dayanışma Derneği’nin Genel Kurulunu yapmak üzere toplanıldı. Genel Kurul toplantısının sunumu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin YILDIRIM tarafından yapıldı. Genel Kurul gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin 1. maddesi olan “Açılış” için Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesinden toplantıya katılan üyelerin sayımı (yoklama ) yapıldı.

Gündemin 2. maddesi olan “Divan Heyetinin Seçimi” için Divan Heyeti başkanlığına Ali Rıza CANKURT, başkan vekilliğine  Rıza ER ve yazman üyeliğe Seyit KOÇAK’ın isimleri önerildi. Yapılan açık oylamayla toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile divan heyetine seçildiler. Genel Kurul için yeterli üye katılımının yapıldığı tespit edilerek tutanakla imza altına alındı.

Gündemin 3. maddesi olan “Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunması” na geçildi. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Gündemin 4. maddesi olan “Yönetim Kurulu Başkanının Konuşması” na geçildi. Yönetim Kurulu başkanı Hüseyin YILDIRIM açılış ve teşekkür konuşması yaptı.

Gündemin 5. maddesi olan “Denetim Kurulu 2013, 2014 ve 2015 Denetleme Kurulu Raporu” nun okunmasına geçildi. Denetim Kurulu  Raporlarını  Denetim Kurulu Başkanı Seyit KOÇAK okudu. Aynı zamanda düğün salonuna kurulan seslendirme sistemi, projeksiyon cihazı ile halka ve genel kurul üyelerine bilgisayardan sunum yapıldı.

Gündemin 6. maddesi olan “Yönetim Kurulu 2013, 2014 ve 2015 Yılları Faaliyet Raporu” nun okunmasına geçildi. Yönetim Kurulu  Faaliyet Raporlarını divan başkanı Ali Rıza CANKURT okudu. Aynı zamanda düğün salonuna kurulan seslendirme sistemi, projeksiyon cihazı ile halka ve genel kurul üyelerine bilgisayardan sunum yapıldı.

Gündemin 7. maddesi olan “Gençlik ve Kültür Merkezi inşaatıyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında Genel Kurula bilgi sunumu” na geçildi. Bilgi sunumunu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin YILDIRIM yaptı.

Gündemin 8. maddesi olan “2015 yılında hazırlanan “Göçün 700. Yılında Uygur’dan Uygur’a 1326-2015 Etkinlikleri” proje hakkında Genel Kurula bilgi sunulması” na geçildi. Bilgi sunumunu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin YILDIRIM yaptı.

Gündemin 9. maddesi olan “Dernek organlarına asil ve yedek üyelerin seçimi”ne geçildi. Toplantıya fazla katılım olmadığı için seçimin açık oylama ile genel kurulu üyelerinin tavsiye ettiği  kişilerin görev alması yönündeki görüş birliği nedeniyle açık oylama ile yönetim ve denetleme asil ve yedek üyelerinin seçimine geçildi. Yönetim Kurulu asil üyeliğine aşağıdaki görev dağılımlarıyla birlikte;

1-Hüseyin YILDIRIM (Yön. Kur. Başkanı)

2-Doğan VAR (Yön. Kur. Başkan Yrd.)

3-Ali KOÇAK (Sayman)

4-Yılmaz ŞAHİN (Sekreter)

5-Hürrem ER (Üye) aday oldular, yapılan açık oylama sonucu toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile Yönetim Kurulu asil üyeliğine seçildiler.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeliğine;

1-Gülahmet ER

2-Kazım ERDOĞAN

3-Rıza ŞAHİN

4-Arslan KUL

5-Savaş YILDIRIM   aday oldular, yapılan açık oylama sonucu toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile Yönetim Kurulu yedek üyeliğine seçildiler.

Denetleme Kurulu asil üyeliğine aşağıdaki görev dağılımlarıyla birlikte;

1-Mehmet ŞAHİN (Mehmet) (Başkan )

2-Aslan SARI (Üye)

3-Ahmet KILIÇ (Üye) aday oldular, yapılan açık oylama sonucu toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile Denetleme Kurulu  asil üyeliğine seçildiler.

Denetleme Kurulu Yedek Üyeliğine;

1-Yusuf ÖZDEMİR

2-Mehmet ŞAHİN (Muharrem)

3-Sadık ESER  aday oldular, yapılan açık oylama sonucu toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile Denetleme  Kurulu  yedek üyeliğine seçildiler.

Yürütme organları seçim sonuçları Genel Kurul Sonuç Bildirgesi (Ek_3)’e kayıt edildi.

Gündemin 10. maddesi olan “Dilek ve Temenniler ile Kapanış” a geçildi. Divan başkanı söz hakkı almak isteyen var mı diye genel kurula sordu. Söz hakkı almak isteyen olmadığı için toplantının sonlandırılmasına karar verildi.

Genel Kurul Divan başkanı Ali Rıza CANKURT’un toplantıya katılan üyelere teşekkür ve kapanış konuşması ile sona erdi. 27.03.2016

Ali Rıza CANKURT             Rıza ER                                 Seyit KOÇAK

Divan Başkanı                        Başkan Vekili                             Yazman

27.03.2016 Okunma Sayısı: 1120