Etkinlik Takvimi

Derya büyüktür ama herkes kabı kadar alır

UYGUR CEMEVİ AÇILIŞ TÖRENİ

Değerli Canlar;

20 Eylül 2017 tarihli haberimizde Uygur Cemevimizi 2018 yılı Ramazan bayramında açmayı planladığımızı yazmıştık. Ama İstanbul Dernek Yönetimi ile yaptığımız görüşme ve  istişare sonucu Ramazan Bayramının tatil süresini kısa olması nedeniyle Uygur'lu canlarımızın büyük bir çoğunluğunun Kurban Bayramında tatil yapmayı planladığını düşündük. Bu yüzden cemevi açılış törenimizi Kurban Bayramına erteledik. 23 Ağustos 2018 Kurban Bayramının 3. günü (Perşembe) Cemevi Açılışımızı yapacağız.

Cemevimizin açılışa hazır hale getirmemiz için aşağıdaki eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir. Bu eksiklikler ile ilgili yaklaşık bir maliyet çıkardık.

Herkes eşine, dostuna, hısım ve akrabasına cemevine gereken desteği vermesini söylemeleri lazım. Ne yazık ki hala elini cebine atmayan duyarsız canlarımız var. Artık uyanın diyoruz. Bu cemevi öyle de böyle de bitecek bugün bitmezse yarın bitececek. Ama sizinde gelecek kuşaklara bırakcağınız bir hatıranız, bir emanetiniz, bir mirasınız olsun.

Sevgili canlar; Cemevi inşaatımızın temelini attığımızdan açılışa kadar olan süre 6 (Altı) yıldır. Bu da ay hesabından toplam 72 ay yapar. Basit bir hesap yapacak olursak bugüne kadar her ay en ucuz olan 1 paket sigarasını cemevimiz için ayırsaydık 720,00 TL. ederdi. Ben şunu düşünüyorum artık; Bu işe gönül veren ve maddi destek vermek isteyenler bugüne kadar yapacağını yaparlardı. Bundan sonra o kişilerin yardım yapacağını düşünmüyorum. Bu işe gönül veren canlarımızın yeniden güçbirliği yaparak yeni bir dayanışma ile İstanbul Dernek Yönetimi  ile irtibata geçerek gerekli katkılarını yapmalarını bekliyoruz.

Mermerlerin %80 lik kısmıı Amasya Organize Sanayiinde çalışan esnaflardan temin ettik. Seramikler için Amasya Açı Dersaneleri ve Eğitim Kurumları gerekli sporsorluğu üstleneceklerini söylediler. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz.

Burada kalan iş ve işçiliklerin tamamını veya bir kısmını kişiler veya firmalar, tek veya birkaç kişi dayanışması ile birlikte yaptırarak sponsor olabilirler. Sponsorların isimleri yaptıkları yerin önüne yazılarak ömür boyu bir hatıra bıraktığı resmedilecektir. Geleceğimiz ve kültürmüze sahip çıkmazsak asimile olup yok olup gideriz. Hep birlikte dayanışma örneği göstererek bize güç verin.

Cemevi ve Kültür merkezimize ayni yardım yapmak isteyenler Dernek Yönetiminin haberi olmadan herhangi bir malzeme almamaları rica olunur. Çünkü aynı malzemeden başka bir canımızda aldığı için ihtiyaç fazlası olmaktadır. Ayni yardım yapacaklar Dernek Yönetimi ile mutlaka irtibata geçiniz.

Değerli canlar sizlerden bir istirhamım daha var. Kurban Bayramı için Uygur'a gelen canlarımız gezme, kurban-adak kesme veya başka bir sosyal faaliyet için bayramın 2. ve 3. gününü bizlere yani açılış törenine ayırsın. 1 yıl boyunca çalışıp emek verıyorsunuz, tabii ki gezmek ve dinlenmek sizlerin en doğal hakkı ama 6 yıl emek verdiğimiz cemevimiz için açılışımızı bizlere yakışır şekilde en büyük katılımla yapmamız da bizim en doğal hakkımız değil mi? Özellikler gençlerimiz görev almak için elinden gelenin en iyisini yapacaktır, buna inanıyor herkesi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyoruz.

Uygur Kasabası Kültürel Güzellikleri Koruma ve Dayanışma Derneği

Yönetim Kurulu adına Başkan